Pasta orzechowa z pietruszką
(6)
7 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
149 kcal / 1 porcję (33 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność448.72 kcal22.44%
-
Białko8.94 g17.88%
-
Węglowod.13.37 g4.95%
-
Tłuszcze42.50 g60.71%
-
Błonnik4.40 g17.6%
-
GDA22.44 %
Składniki
- Orzechy włoskie - 60g (15 sztuk)
- Natka pietruszki siekana - 36g (6 łyżeczek)
- Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
- Sól biała - 0.5g (szczypta)
- Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
- Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Do blendera wrzuć orzechy (uprażone wcześniej przez kilka minut na patelni), natkę pietruszki i czosnek. Miksuj kilka minut, a następnie dodaję kilka szczypt soli, sok z cytryny, wymieszasz.
KROK 2: Dodaj oliwę stopniowo miksując by masa nabrała formy gładkiej smarownej pasty.
Smacznego!