30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
206 kcal / 1 porcję (552 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność37.29 kcal1.86%
-
Białko1.53 g3.06%
-
Węglowod.4.53 g1.68%
-
Tłuszcze2.19 g3.13%
-
Błonnik1.22 g4.88%
-
GDA1.86 %
Składniki
- Cebula - 60g (⅔ sztuki)
- Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
- Szparagi - 570g (1 ½ garści)
- Cukinia - 125g
- Ziemniaki - 75g (sztuka)
- Olej rzepakowy tłoczony na zimno - 20g
- Wywar warzywny - 240g (szklanka)
- Sól biała - 0.5g (szczypta)
- Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Cebulę i czosnek posiekaj; szparagi dokładnie umyj, a następnie odetnij twarde końcówki i pokrój je na kawałki. Cukinię obierz i pokrój w talarki.
KROK 2: Na dnie garnka rozgrzej olej rzepakowy, dodaj pokrojone warzywa i mieszając smaż przez 6 - 7 minut. Następnie dodaj ziemniaki, smaż jeszcze 6 minut i zblenduj stopniowo wlewając gorący bulion z włoszczyzny.
KROK 3: Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawj z posiekanymi migdałami.
Smacznego!
Zobacz także