Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(4)
20.05.2016
dodaj własny przepis
15 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
319 kcal / 1 porcję (140 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    228.66 kcal
    11.43%
  • Białko
    7.06 g
    14.12%
  • Węglowod.
    15.35 g
    5.69%
  • Tłuszcze
    15.57 g
    22.24%
  • Błonnik
    1.11 g
    4.44%
  • GDA
    11.43 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Ciecierzyca z puszki - 340g (2 szklanki)
  • Orzechy nerkowca - 80g
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Sok z cytryny - 24g (8 łyżeczek)
  • Jarmuż - 40g (8 liści)
  • Oliwa z oliwek - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Sos sojowy bezglutenowy - 10g (łyżka stołowa)
  • Woda mineralna niegazowana - 20g (¼ szklanki)
  • Sól biała - 1g (2 szczypty)
  • Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)
  • Papryka ostra mielona - 6g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Na rozgrzanej patelni podpraż orzechy nerkowca.

KROK 2: Liście jarmużu dokładnie umyj i usuń twarde, grupe łodyżki od liści. Same liście przełóż do miseczki i zalej je wrzątkiem, a następnie przelej je zimną wodą.

KROK 3: Przełóż wszystkie składniki do misy blendera kielichowego, a następnie zmiksuj je na jednolitą masę. Kontroluj konsystencję pasty za pomocą dodawanej stopniowo wody. Pastę dopraw do smaku według uznania.

Smacznego!