10 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
79 kcal / 1 porcję (295 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność26.95 kcal1.35%
-
Białko0.10 g0.2%
-
Węglowod.6.68 g2.47%
-
Tłuszcze0.06 g0.09%
-
Błonnik0.27 g1.08%
-
GDA1.35 %
Składniki
- Mango - 280g (sztuka)
- Woda mineralna niegazowana - 1200g (5 szklanek)
- Sok z cytryny - 72g (24 łyżeczek)
- Cukier - 66g (11 łyżeczek)
- Kruszony lód - 150g (szklanka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Do wysokiej miski włóż obrane i pokrojone na mniejsze kawałki mango oraz 1/3 szklanki wody. Całość zmiksuj na gęstą, gładką masę.
KROK 2: Przełóż masę do wysokiego, ozdobnego dzbanka, dodaj sok z cytryny, cukier i dobrze wymieszaj do lekkiego rozpuszczenia się cukru i połączenia wszystkich składników.
KROK 3: Następnie dodaj 5 szklanek wody i znowu wymieszaj. Wrzuć do dzbanka pokruszony lód.
* Jeśli nie podajesz lemoniady od razu, pamiętaj, by jeszcze raz dobrze wymieszać wszystkie składniki tuż przed podaniem.
Smacznego!
Zobacz także