30 minut
4 osób
łatwy
Wartości odżywcze
377 kcal / 1 porcję (181 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność208.96 kcal10.45%
-
Białko5.53 g11.06%
-
Węglowod.24.39 g9.03%
-
Tłuszcze11.64 g16.63%
-
Błonnik3.57 g14.28%
-
GDA10.45 %
Składniki
- Kasza jęczmienna, pęczak - 150g
- Rukola - 40g (2 garście)
- Papryka czerwona - 200g (sztuka)
- Oliwki czarne marynowane - 40g (16 sztuk)
- Pomidor suszony w oleju - 120g (6 plastrów)
- Orzechy arachidowe - 60g
- Oliwa z oliwek - 30g (3 łyżki stołowe)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
- Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)
- Papryczka chili - 80g (4 sztuki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ugotuj kaszę jęczmienną pęczak wg wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu.
KROK 2: Dokładnie umyj i odsącz rukolę. Przepłucz z zalewy ciecierzyce w puszki i również odsącz. Pokrój oliwki i suszone pomidory na mniejsze kawałki.
KROK 3: Paprykę umyj i pokrój na dość małe kawałki. Orzechy arachidowe podpraż na patelni do zrumienienia.
KROK 4: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Na koniec całą sałatkę polej oliwą z oliwek oraz przypraw solą, pieprzem, papryczką chili i garam masala.
Smacznego!
Zobacz także