10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
102 kcal / 1 porcję (293 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność34.83 kcal1.74%
-
Białko0.68 g1.36%
-
Węglowod.8.66 g3.21%
-
Tłuszcze0.27 g0.39%
-
Błonnik1.13 g4.52%
-
GDA1.74 %
Składniki
- Jabłko - 200g
- Gruszka - 120g
- Sok pomarańczowy - 50g
- Sok z cytryny - 18g (6 łyżeczek)
- Roszponka - 100g (2 garście)
- Herbata zielona, napar bez cukru - 80g (⅓ szklanki)
- Sok z limonki - 18g (6 łyżeczek)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Do wysokiego naczynia wlewej schłodzoną zieloną herbatę, dodaj umytą dokładnie roszponkę, kawałki obranej gruszki oraz utarte na tarce jabłko.
KROK 2: Do składników dodaj sok z cytryny i limonki, a następnie całość zblenduj dokładnie na gładką masę.
Smacznego!
Zobacz także