Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
65 kcal / 1 porcję (92 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    71.00 kcal
    3.55%
  • Białko
    6.06 g
    12.12%
  • Węglowod.
    3.62 g
    1.34%
  • Tłuszcze
    4.20 g
    6%
  • Błonnik
    1.34 g
    5.36%
  • GDA
    3.55 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Szpinak młody - 50g (2 garście)
  • Cukinia - 100g
  • Serek naturalny tofu - 30g
  • Papryka czerwona - 60g (⅓ sztuki)
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Czosnek mały - 3g (ząbek)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
  • Szczypiorek siekany - 20g (4 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Szpinak umyj i osusz, następnie posiekaj. Cukinię oraz tofu zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokrój w małą kosteczkę.

KROK 2: W misce roztrzep jajka z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodaj szpinak, cukinię, tofu oraz paprykę i wymieszaj wszystko widelcem.

KROK 3: Cztery kokilki (lub cztery wgłębienia w formie do muffinów) natłuść oliwą lub masłem, napełnij masą, piecz przez 15 minut. Możesz też użyć silikonowych foremek bez natłuszczania.

Smacznego!

Zobacz także
Pieczone frytki jaglane
(4)
Pieczone frytki jaglane
75 minut
5 osób
więcej
Zupa krem z awokado
(20)
Zupa krem z awokado
50 minut
2 osoby
więcej
Bezglutenowe ciasto cytrynowe
(34)
Bezglutenowe ciasto cytrynowe
60 minut +
16 osób
więcej