30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
242 kcal / 1 porcję (157 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność154.45 kcal7.72%
-
Białko4.51 g9.02%
-
Węglowod.23.13 g8.57%
-
Tłuszcze6.12 g8.74%
-
Błonnik3.18 g12.72%
-
GDA7.72 %
Składniki
- Kasza gryczana sucha - 50g
- Olej kokosowy - 3g
- Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
- Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
- Jabłko - 100g
- Orzechy włoskie - 8g (2 sztuki)
- Dynia, pestki - 20g (2 łyżki stołowe)
- Imbir korzeń - 5g
- Pomarańcza - 120g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
KROK 2: Jabłko pokrój w kostkę i wrzuć do rondelka z dodatkiem oleju kokosowego. Do jabłka dodaj ugotowaną kaszę, cynamon, starty imbir i miód.
KROK 3: Całość podgrzewaj przez kilka minut. Następnie do gotowej kaszy dodaj posiekane orzechy włoskie, pestki dyni i cząstki pomarańczy.
Smacznego!
Zobacz także