Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(15)
26.06.2015
dodaj własny przepis
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
92 kcal / 1 porcję (337 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    27.36 kcal
    1.37%
  • Białko
    0.83 g
    1.66%
  • Węglowod.
    3.41 g
    1.26%
  • Tłuszcze
    1.66 g
    2.37%
  • Błonnik
    1.09 g
    4.36%
  • GDA
    1.37 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Pomidor - 400g
  • Seler naciowy - 90g (2 łodygi)
  • Koperek pęczek - 8g (½ pęczka)
  • Olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu erukowego - 10g (łyżka stołowa)
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • Imbir korzeń - 5g
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)
  • Woda ciepła - 150g (⅔ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pomidory sparz i obierz ze skórki. Umieść w garnku. Dodaj obrane z twardych włókien łodygi selera, pokrojone w plasterki, dodaj także obrany i posiekany czosnek i imbir.

KROK 2: Zalej wodą i zblenduj. Do koktajlu dodaj resztę składników i wymieszaj.

Smacznego!

Zobacz także
Sałatka wiosenna
(2)
Sałatka wiosenna
10 minut
1 osoba
więcej
Bezglutenowy makowiec z kaszą jaglaną
(11)
Bezglutenowy makowiec z kaszą jaglaną
30 minut + czas chłodzenia
8 osób
więcej