Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Domowa lemoniada

(9)
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
295 kcal / 1 porcję (878 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    33.65 kcal
    1.68%
  • Białko
    0.19 g
    0.38%
  • Węglowod.
    8.52 g
    3.16%
  • Tłuszcze
    0.07 g
    0.1%
  • Błonnik
    0.47 g
    1.88%
  • GDA
    1.68 %
Składniki
  • Cytryna - 400g (40 plastrów)
  • Cukier brązowy - 112.5g (22 ½ łyżeczki)
  • Woda ciepła - 240g (szklanka)
  • Woda mineralna niegazowana - 1000g (4 ¼ szklanki)
  • Mięta świeża - 2.5g (½ gałązki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Cytryny dokładnie umyj, a następnie wyciśnij z nich sok.

KROK 2: Z wrzącej wody i cukru ugotuj syrop (cukier powinien się rozpuścić).

KROK 3: Sok z cytryn wymieszaj z syropem cukrowym, dodaj wodę mineralną, wymieszaj dokładnie. Wstaw do lodówki i dobrze schłodź.

Smacznego!