Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem
(4)
10 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
140 kcal / 1 porcję (206 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność67.79 kcal3.39%
-
Białko10.97 g21.94%
-
Węglowod.4.67 g1.73%
-
Tłuszcze0.80 g1.14%
-
Błonnik0.69 g2.76%
-
GDA3.39 %
Składniki
- Ser twarogowy chudy - 300g (15 łyżek stołowych)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
- Rzodkiewka - 135g (9 sztuk)
- Cebula dymka - 30g (1 ½ sztuki)
- Pieprz biały - 1.5g (3 szczypty)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 1.5g (3 szczypty)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Szczypiorek umyj, wysusz i posiekaj. Rzodkiewki opłucz i pzetrzyj na tarce o dużych oczkach.
KROK 2: Ser wraz z jogurtem rozgnieć w misce, dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Dorzuć posiekany szczypiorek i rzodkiewki. Całość wymieszaj.
*Podawaj jak dodatek do pieczywa lub samodzielną przekąskę.
Smacznego!