Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(49)
06.11.2014
dodaj własny przepis
9 godz.
5 osób
łatwy
Wartości odżywcze
172 kcal / 1 porcję (254 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    67.56 kcal
    3.38%
  • Białko
    2.36 g
    4.72%
  • Węglowod.
    2.42 g
    0.9%
  • Tłuszcze
    6.14 g
    8.77%
  • Błonnik
    1.52 g
    6.08%
  • GDA
    3.38 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Migdały - 150g (150 sztuk)
  • Woda ciepła - 120g (½ szklanki)
  • Woda mineralna niegazowana - 1000g (4 ¼ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Migdały zalej wrzącą wodą i odstaw na 10 minut. Opłucz i obierz ze skórki.

KROK 2: Migdały zalej zimną woda i odstaw na około 8 godzin w ciemne miejsce.

KROK 3: Po tym czasie odcedź migdały i wrzuć je do blendera. Dolej wodę mineralną i miksuj wszystko około 5-7 minut.

KROK 4: Na dużej misce umocuj ścierkę bawełnianą lub gęstą gazę. Powoli przelewaj przez nią zawartość blendera, aby odcedzić mleczko.

KROK 5: Wyciśnij do miski pozostałą zawartość płynu z papki.

Mleczko przechowuj w słoiku i w lodówce, około 3 dni.

Smacznego!