Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Rukola z pomidorkami, parmezanem i octem balsamicznym

(13)
10 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
340 kcal / 1 porcję (298 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    114.25 kcal
    5.71%
  • Białko
    3.96 g
    7.92%
  • Węglowod.
    5.19 g
    1.92%
  • Tłuszcze
    9.18 g
    13.11%
  • Błonnik
    1.30 g
    5.2%
  • GDA
    5.71 %
Składniki
  • Rukola - 60g (3 garście)
  • Pomidor koktajlowy - 160g (8 sztuk)
  • Parmezan w kawałku - 20g
  • Ocet balsamiczny - 12g (2 łyżki stołowe)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1g (2 szczypty)
  • Granat - 25g (¼ sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Rukolę opłucz i ułóż w płaskiej misce.

KROK 2: Pomidorki umyj, przekrój na pół i ułóż na sałacie.

KROK 3: Parmezan pokrusz w rękach na mniejsze kawałki i dodaj do rukoli.

KROK 4: Ocet balsamiczny połącz z oliwą z oliwek i solą. Zamieszaj. Sosem polej sałatkę i całość udekoruj kilkoma ziarenkami granatu.

Smacznego!