Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(66)
25.09.2014
dodaj własny przepis
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
179 kcal / 1 porcję (252 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    71.11 kcal
    3.56%
  • Białko
    4.19 g
    8.38%
  • Węglowod.
    9.59 g
    3.55%
  • Tłuszcze
    3.30 g
    4.71%
  • Błonnik
    3.48 g
    13.92%
  • GDA
    3.56 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Dynia - 400g
  • Dynia, pestki - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Jaja kurze surowe - 50g (sztuka)
  • Zarodki pszenne - 10g
  • Otręby pszenne - 8g (2 łyżki stołowe)
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • Imbir korzeń - 5g
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1g (2 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, lekko posól i odstaw, aby puściła wodę.

KROK 2: Imbir zetrzyj na terce. Na suchej patelni podpraż pestki dyni, dodaj je do startej dyni i połącz z resztą składników.

KROK 3: Uformuj placuszki (wyjdzie około 8 średnich) i smaż na patelni na oliwie z oliwek, aż się zarumienią.

*Podawaj z ulubionym sosem i sałatą z winegretem.

Smacznego!

Zobacz także