Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Młode ziemniaki z masłem i koperkiem

(10)
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
154 kcal / 1 porcję (159 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    96.84 kcal
    4.84%
  • Białko
    1.90 g
    3.8%
  • Węglowod.
    17.46 g
    6.47%
  • Tłuszcze
    2.72 g
    3.89%
  • Błonnik
    1.47 g
    5.88%
  • GDA
    4.84 %
Składniki
  • Ziemniaki - 300g (4 sztuki)
  • Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)
  • Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Zagotuj wodę. Ziemniaki dobrze wyczyść pod bieżącą wodą. Oskrob ze skórki.

KROK 2: Przygotowane wrzuć do garnka, zalej wrzątkiem i lekko posól. Gotuj do miękkości, około 20 minut.

KROK 3: Ziemniaki odcedź. Garnek postaw na chwilę na małym ogniu, aby odparowała reszta wody.

KROK 4: Do garnka dodaj masełko i zamieszaj ziemianki, aby się roztopiło. Przełóż na talerz i posyp świeżym koperkiem.

Smacznego!