Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pomidorowa z bazylią i natką

(9)
15 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
54 kcal / 1 porcję (280 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    19.48 kcal
    0.97%
  • Białko
    1.00 g
    2%
  • Węglowod.
    1.74 g
    0.64%
  • Tłuszcze
    1.72 g
    2.46%
  • Błonnik
    0.22 g
    0.88%
  • GDA
    0.97 %
Składniki
  • Wywar warzywny - 960g (4 szklanki)
  • Koncentrat pomidorowy, 30% - 60g (4 łyżeczki)
  • Śmietana 12% tłuszczu - 72g (4 łyżki stołowe)
  • Bazylia świeża - 8g (1 ⅔ gałązki)
  • Natka pietruszki pęczek - 18g (pęczek)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do gorącego bulionu dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw pieprzem i solą.

KROK 2: Do zupy wlej śmietanę i dokładnie wymieszaj.

KROK 3: Posiekaj bazylię i natkę pietruszki.

KROK 4: Zupę przelej do talerzy, każdą porcję udekoruj bazylią i natką pietruszki.

Smacznego!