Maliny z migdałami, otrębami i jogurtem "light"
(6)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
94 kcal / 1 porcję (112 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność84.29 kcal4.21%
-
Białko4.38 g8.76%
-
Węglowod.10.32 g3.82%
-
Tłuszcze4.92 g7.03%
-
Błonnik5.24 g20.96%
-
GDA4.21 %
Składniki
- Maliny - 60g (½ szklanki)
- Migdały, płatki - 10g (łyżka stołowa)
- Otręby pszenne - 2g (½ łyżki stołowej)
- Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 40g (2 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Maliny opłucz pod bieżącą wodą.
KROK 2: Przełóż je do miseczki, polej jogurtem, posyp otrębami i płatkami migdałów.
Smacznego!