Cytrusowy pstrąg z grilla
(11)
15 minut + 1 godz.
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
249 kcal / 1 porcję (166 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność149.97 kcal7.5%
-
Białko16.94 g33.88%
-
Węglowod.1.32 g0.49%
-
Tłuszcze8.72 g12.46%
-
Błonnik0.26 g1.04%
-
GDA7.5 %
Składniki
- Filet z pstrąga świeżego - 150g
- Cytryna - 10g (plaster)
- Imbir korzeń - 5g
- Pieprz biały - 0.5g (szczypta)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Cytrynę dokładnie umyj i razem z imbirem pokrój na plasterki. Obłóż nimi filet z pstrąga. Dopraw rybę solą i białym pieprzem. Włóż na godzinę do lodówki.
KROK 2: Wyjmij rybę z lodówki, zdejmij cytrynę i imbir. Pstrąga smaż na patelni teflonowej, natłuszczonej lub grillu elektrycznym, aż ryba nie będzie surowa.
*Najlepiej smakuj podany z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Smacznego!