Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

15 minut + 1 godz.
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
249 kcal / 1 porcję (166 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    149.97 kcal
    7.5%
  • Białko
    16.94 g
    33.88%
  • Węglowod.
    1.32 g
    0.49%
  • Tłuszcze
    8.72 g
    12.46%
  • Błonnik
    0.26 g
    1.04%
  • GDA
    7.5 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Filet z pstrąga świeżego - 150g
  • Cytryna - 10g (plaster)
  • Imbir korzeń - 5g
  • Pieprz biały - 0.5g (szczypta)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Cytrynę dokładnie umyj i razem z imbirem pokrój na plasterki. Obłóż nimi filet z pstrąga. Dopraw rybę solą i białym pieprzem. Włóż na godzinę do lodówki.

KROK 2: Wyjmij rybę z lodówki, zdejmij cytrynę i imbir. Pstrąga smaż na patelni teflonowej, natłuszczonej lub grillu elektrycznym, aż ryba nie będzie surowa.

*Najlepiej smakuj podany z sosem jogurtowo-czosnkowym.

Smacznego!