Rukola z pomidorkami, oliwą i octem
(13)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
63 kcal / 1 porcję (81 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność77.23 kcal3.86%
-
Białko1.04 g2.08%
-
Węglowod.4.84 g1.79%
-
Tłuszcze6.40 g9.14%
-
Błonnik1.09 g4.36%
-
GDA3.86 %
Składniki
- Rukola - 10g (½ garści)
- Pomidor koktajlowy - 60g (3 sztuki)
- Ocet balsamiczny - 6g (łyżka stołowa)
- Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Rukolę opłucz i osusz, ułóż w miseczce.
KROK 2: Pomidorki opłucz i pokrój na ćwiartki, dodaj do rukoli.
KROK 3: Całość skrop oliwą z oliwek, a następnie octem balsamicznym.
*Sałatka idealnie nadaje się jako warzywny dodatek do kanapek, przekąsek i dań makaronowych.
Smacznego!