Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pasta z tuńczyka z majonezem

(10)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
297 kcal / 1 porcję (233 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    127.46 kcal
    6.37%
  • Białko
    11.42 g
    22.84%
  • Węglowod.
    1.64 g
    0.61%
  • Tłuszcze
    8.33 g
    11.9%
  • Błonnik
    0.35 g
    1.4%
  • GDA
    6.37 %
Składniki
  • Tuńczyk w sosie własnym - 120g (4 łyżki stołowe)
  • Ogórek kwaszony - 60g (sztuka)
  • Cebula czerwona - 20g (¼ sztuki)
  • Majonez - 25g (łyżka stołowa)
  • Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Tuńczyka odsącz z zalewy. Rozgnieć widelcem w misce.

KROK 2: Ogórka i cebulę pokrój w kostkę, dodaj do tuńczyka. Dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. Udekoruj koperkiem.

*Podawaj na tostach lub innym pieczywie z dodatkiem świeżych warzyw.

Smacznego!