Pasta z tuńczyka z majonezem "light"
(8)
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
126 kcal / 1 porcję (117 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność108.04 kcal5.4%
-
Białko11.45 g22.9%
-
Węglowod.1.89 g0.7%
-
Tłuszcze6.10 g8.71%
-
Błonnik0.35 g1.4%
-
GDA5.4 %
Składniki
- Tuńczyk w sosie własnym - 120g (4 łyżki stołowe)
- Ogórek kwaszony - 60g (sztuka)
- Cebula czerwona - 20g (¼ sztuki)
- Majonez "light" - 25g (łyżka stołowa)
- Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Tuńczyka odsącz z zalewy. Rozgnieć widelcem w misce.
KROK 2: Ogórka i cebulę pokrój w kostkę, dodaj do tuńczyka. Dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. Udekoruj koperkiem.
*Podawaj na tostach lub innym pieczywie z dodatkiem świeżych warzyw.
Smacznego!