Łosoś pieczony z zielonym pesto
(22)
25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
270 kcal / 1 porcję (123 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność219.43 kcal10.97%
-
Białko16.79 g33.58%
-
Węglowod.1.18 g0.44%
-
Tłuszcze16.69 g23.84%
-
Błonnik0.00 g0%
-
GDA10.97 %
Składniki
- Łosoś świeży, dzwonko - 100g
- Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
- Zielone pesto z bazylii - 20g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Łososia skrop sokiem z cytryny i zawiń w folię aluminiową. Piecz w nagrzanym do 180oC piekarniku około 20 minut.
KROK 2: Łososia wyjmij, połóż na talerzu i udekoruj łyżką pesto.
*Podawaj z ziemniakami lub pełnoziarnistym pieczywem wraz ze świeżymi warzywami.
Smacznego!