Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Twarożek wiosenny

(11)
10 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
216 kcal / 1 porcję (264 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    81.88 kcal
    4.09%
  • Białko
    10.08 g
    20.16%
  • Węglowod.
    4.63 g
    1.71%
  • Tłuszcze
    2.78 g
    3.97%
  • Błonnik
    0.65 g
    2.6%
  • GDA
    4.09 %
Składniki
  • Ser twarogowy półtłusty - 120g (6 łyżek stołowych)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 75g (3 łyżki stołowe)
  • Rzodkiewka - 60g (4 sztuki)
  • Szczypiorek siekany - 5g (łyżka stołowa)
  • Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Zioła umyj, wysusz i posiekaj. Rzodkiewki opłucz i pokrój w kostkę.

KROK 2: Ser wraz z jogurtem rozgnieć w misce, dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Dorzuć posiekane zioła i rzodkiewki. Całość wymieszaj.

*Podawaj jak dodatek do pieczywa lub samodzielną przekąskę.

Smacznego!