Twarożek wiosenny
(11)
10 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
216 kcal / 1 porcję (264 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność81.88 kcal4.09%
-
Białko10.08 g20.16%
-
Węglowod.4.63 g1.71%
-
Tłuszcze2.78 g3.97%
-
Błonnik0.65 g2.6%
-
GDA4.09 %
Składniki
- Ser twarogowy półtłusty - 120g (6 łyżek stołowych)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 75g (3 łyżki stołowe)
- Rzodkiewka - 60g (4 sztuki)
- Szczypiorek siekany - 5g (łyżka stołowa)
- Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Zioła umyj, wysusz i posiekaj. Rzodkiewki opłucz i pokrój w kostkę.
KROK 2: Ser wraz z jogurtem rozgnieć w misce, dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Dorzuć posiekane zioła i rzodkiewki. Całość wymieszaj.
*Podawaj jak dodatek do pieczywa lub samodzielną przekąskę.
Smacznego!